Design Industrial

Designerii industriali se regăsesc într-o varietate de industrii, orice produs ce necesită manufacturare are nevoie de un inginer capabil să combine afacerile, arta și cunoștințele tehnologice cu scopul de a dezvolta concepte de produse ce pot fi manufacturate.
Designerii industriali fac parte de cele mai multe ori din echipe de specialiști din varii domenii, în vederea realizării proiectelor și pot călători în diverse centre de proiectare, eventuale locații unde au loc expoziții ale clienților, fabrici sau chiar și în diverse facilități de testare.
Designul Industrial poate fi definit într-o multitudine de moduri, însă, ce este cert interdisciplinaritatea, estetica, tehnologia, ingeniozitatea, dinamicitatea, managementul și nu în ultimul rând capacitatea de socializare, sunt doar câteva aspecte luate în considerare în cadrul acestei specializări. 

Vezi Programa universitara Vezi Galeria de proiecte

Cursuri de specialitate

Atelier de design

Se desfășoară în doua module: primul un studiu-releveu aplicat asupra unui produs existent sintetizat prin diagrame și scheme  conceptuale. Al doilea modul:  extragerea principiilor compoziționale și funcționale ale modelului analizat și formularea unei propuneri de produs nou care răspunde acelorași nevoi.

Realitate Virtuală

Introducerea în cadrul modelării 3D utilizând tehnici din VR. Prezentarea noțiunilor de bază, a structurii generale pe care se bazează o aplicație pentru dezvoltarea Realității Virtuale, interacțiunea umană cu mediul virtual prin utilizarea tehnicilor și tehnologiilor specifice de modelare ale aplicației Blender pentru dezvoltarea scenelor interactive animate.

Design și modelare 

Dezvoltarea deprinderilor de prelucrare a imaginilor digitale, de la utilizarea principalelor instrumente și facilități ale aplicațiilor de prelucrare a imaginilor bitmap până la modalitățile de aplicare a algoritmilor de prelucrare a imaginilor  în vederea segmentării acestora, pentru a obține rezultate de calitate maximă.

Design de obiect

Dezvoltarea deprinderilor de proiectare a unui produs având ca scop alinierea acestuia la cerințele tehnologice actuale.Analizarea formei atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere ingineresc luând în considerare materialele din care este alcătuit un obiect.

Creativitate și inovare în design

Investigarea și ilustrarea principiilor tehnologice pe care le avem la dispoziție în contemporan, asociate cu performantele din domeniul materialelor sunt cele care generează posibilitatea de a inova în domeniul proiectarii.

Proiectare constructivă

Fiecare produs este proiectatt urmând o serie de principii ce urmăresc particularitățile sale, contextul în care este exploatat, caracteristicile materialelor utilizate și nu în ultimul rând forma acestuia.

Design Grafic

Designul grafic îl regăsim în tot ceea ce ne înconjoară de la identitatea corporațiilor, la editoriale și reclame, scopul acestuia este de a comunica vizual o idee și de a crea un impact major.

Prototipaj rapid și virtual

Utilizarea imprimantelor 3D cu diferite tehnologii (FDM, SLA, SLS) pentru analizarea preliminară a formelor și elementelor componente ale produsului.Transferul de la modelarea virtuală la realitatea palpabilă de scară mică.

"Design meant making impact in the world, not
 designing a new podium or a table"

-David Kelley-